Tip #3 tegen infiltrerend vocht

Hebt u ook last van water in uw kelder?  Dan is de kans groot dat u te maken hebt met infiltrerend vocht.  De oorzaak hiervan kan te wijten zijn aan het niet-waterdicht zijn van de omtrekmuren en/of de keldervloer.

De oplossing voor dit probleem is een vloerdrainage te plaatsen.

Luc Lambrechts

Concreet wil dit zeggen dat de keldervloer en/of omtrekmuur vocht doorlaat door de druk van het grondwater.  De oplossing voor dit probleem is een vloerdrainage te plaatsen. 

In een ondergrondse verzamelput wordt het infiltrerend vocht verzameld.  Het water zal met met behulp van een automatische pomp afgevoerd worden naar de bestaande riolering.  Aquaconsult voorziet dit systeem steeds van een alarm zo heeft u een garantie op een sluitende oplossing.

Vocht in de kelder is steeds een vervelend probleem dat best zo snel mogelijk wordt aangepakt. Een vochtige kelder veroorzaakt niet alleen een ongezond leefklimaat maar doet de waarde van uw woning dalen om nog maar te zwijgen van kostbare opgeborgen spullen die door het vocht kunnen worden aangetast.  Een vochtige kelder kan veroorzaakt worden door infiltrerend vocht maar om een waterdichte expertise te krijgen maakt u best een vrijblijvende afspraak met één van onze vochtexperts.